söndag, september 30, 2007

SMS


Telelefonen krånglar igen, verkar vara fullt av buggar i P990 i som jag har. Skall ringa och klaga imorgon det är inte acceptabelt att telefonen krånglar med jämna mellanrum med några månaders mellanrum. Nu kan jag inte ta emot SMS förutom när jag startar om telefonen, eftersom jag inte går runt och startar om telefonen hela tiden är jag seg på SMS just nu. Ring mig istället för att SMS:a mig om det är något brådskande.

Söndagen

Har spenderats med ledningsforum. Efter ledninsgforum var det dags att hämta hunden och åka hem en stund. Sedan fikat med Tobias och suttit och pratat en massa. Var riktigt trevligt!!

Hundvakt



Dagens hjälte var Anna som tog hand om Jussi när jag var på Ledningsforum och sambon bortrest.


Jussi på hundpromenad med Anna.

Helgens ledningsforum

I helgen har det varit ledningsforum med spännande kurspass och bra diskussioner. Det har har verkligen varit en toppenhelg. Verkligen kul att träffa och diskutera med MUF:s distriktsordföranden som är vår allra största tillgång. Hoppas att deltagarna tycker att helgen var givandet. Nedan lite bilder från några av passen under helgen och på deltagarna.


Jenny Petersson, DO i Halland och "Årets distriktsordförande 2007". Jenny är oerhört duktig och ambitiös distriktsordförande som jobbar väldigt mycket med mål och uppföljning av den verksamhet som Halland bedriver. I bakgrunden Niklas Wykman, förbundsordförande och Hampus Magnusson, DO i Gbg som blev "Årets distrikts".


Henrik Landerholm, rektor FHS och tidigare riksdsledamot pratade ledarskap.


Kvällsaktivetet. Jag borde kanske satsat på en karriär inom försvaret.








Thomas Idergard, fd ordförande MUF och idag HR-chef Prime gruppen samt styrelseordförande United Minds. Thomas pratade om hur man har användning av MUF utanför politiken och att det är viktigt att se politiken som en uppgift och inte som en karriär. Anna C Johansson var moderator även hon har haft stor användning av sin MUF erfarenhet i sin karriär i näringslivet.


Birgitta Wistrand pratade om det ideella ledarskapet. Birgitta är en inspirerande kvinna som bland annat varit VD, ordförande för Friskis och Svettis, doktorerat i litteraturvetenskap, varit riksdagsledamot och jobbat för FN.

lördag, september 29, 2007

Ledningsforum

Idag har det varit ledningsforum hela dagen. Har gått bra. Några av de som medverkat under dagen är Anna C Johansson, Thomas Idergard, Birgitta Wistrand. Petra har haft Jussi, tack för det! Lägger upp bilder imorgon. Nu är jag trött och skall sova.

fredag, september 28, 2007

Manifestation för ett fritt Burma




Jag var på manifestationen för ett fritt Burma efter plugg på universitetet. Kul att se så många över alla partigränser.

Någon ordning måste det vara i rätten!

Blir så irriterad att läsa i en artikel i SvD att det har förekommit skratt, fnysningar och fnissningar under de uppmärksammade hovrättsförhandlingarna idag i den så kallade "Stureplansrättegången" och att domaren inte har ingripit!! I en rättsal är man tyst och sköter sig annars har man ingenting där att göra och det är helt och fullt domarens ansvar.

Satsa på att stärka rättsäkerheten i Skattemål!



Regering och riksdag borde ta tag i att stärka rättssäkerheten i Skatterättsmål. Idag går det ofta till så att Skatteverket hittar något de tycker är skumpt detta leder till upptaxering och sedan får bolaget inte anstånd vilket i sin tur leder till att bolaget går i konkurs. Konkursförvaltaren har sedan inga intressen i att driva skatterättsmålet.

Anståndsreglerna är mycket otydliga och skönsmässiga. Det naturliga borde vara att det vid mål som inte är klara automatiskt blir anstånd tills målet är rättsligt prövat. Skatteverket borde ha någon slags bevisbörda.

Galet att Skatteverket verkar få leva sitt egna liv.

Plugg hela dagen



Hunnit med mycket plugg idag:
- Skrivit klart ett pm om utdelning från fåmansföretag och hur detta skall beskattas såväl för den juridiska som den fysiska peronen
- Föreläsning i skatteprocess med en väldigt intressant föreläsare med tf. professor Anders Hultqvist
- Läsning av böckerna i skatterätten

Mäktiga bilder från Burma

Moderater som stödjer demokratikämparna i Burma


Några moderater som stöjder demokratikämparna i Burma. Från vänster Niclas Holnberg, Gustav Blix, Pär Henriksson, Anna Kinberg Batra.

Fotografen är Tomas Tobé.

Jag borde också tagit något rött, får väl handla något innan jag går till manifestationen ikväll.

Manifestation till stöd för demokratikämparna i Burma

Svenska Burmakommittén anordnar i samarbete med alla riksdagspartier en manifestation för att stödja demokratikämparna i Burma. Möt upp och visa ditt stöd för demokratikämparna och stöd munkarnas och nunnornas frihetskamp. En talare från varje riksdagsparti, partiernas ungdomsförbund samt ytterligare organisationer kommer att hålla en kortare appell.

Plats: Medborgarplatsen
Tid: fredag 28 september klockan 17:00

Arrangörer: Svenska Burmakommittén, Moderaterna, Folkpartiet, Centern, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet

Regina i Aftonbladet

Regina Kevius är med i en mycket bra artikel i Aftonbladet. Är övertygad om att Regina kommer att gå hur långt som helst inom näringslivet och politiken. Jag skall få besöka garaget i Solna som nämns i artikeln nu i oktober och få en rundtur av Rergina ska bli väldigt spännande.

torsdag, september 27, 2007

Balett





Direkt efter att jag kom tillbaks till Stockholm blev det balettföreställning tillsammans med Johan, Lisa och Katarina vi såg Askungen. Var en helt fantastisk föreställning! Borde gå mer på opera, balett och teater är så avslappnande och ett anhål i vardagen.

Dag i Jönköping med MUF


Fika


Caroline Wessel do i Jönköping




Kampanj


Talarlunch som jag pratade på.


Högskolan i Jönköping.


Fick byta tåg i Nässjö.


Alliansens vitbok lästes på tågresan ner till Jönköping. Riktigt kul att så mycket har hänt! Dock så blev jag lite trött på alla de utredningar som var tillsatta får hoppas att de leder till förändringar.


Lämnade Sjöstaden tidigt för att hinna ner till Jönköping.

Jättekul dag i Jönköping. Jag pratade på en talarlunch och sedan körde vi kampanj. Kul att träffa alla duktiga MUF:are i Jönköping.

onsdag, september 26, 2007

SaveDarfur.org


I senaste numret av The Economist är det en helsidas annons från organisationen Save Darfur. De vill:
- Implementera FN-resolution 1769
- Skicka fredsbevarande trupper till Darfur nu!

Det är verkligen på tiden att omvärlden reagerar mot situationen i Darfur.

Kvällen

Ikväll blir det plugg varvat med MUF jobb. Skall till Jönköping imorgon och kampanja och prata på en talarlunch på Jönköping högskola ska bli skoj, måste börja fundera på vad jag skall prata om. Ska bli kul att träffa Caroline och de andra i Jönköping. Sedan måste det fixas en del med ledningsforum inför helgen.

Onsdag





Började dagen med seminarium mellan 8-10 på morgonen. Seminariet handlade om avdragsrätt för sponsring och vart gränsen går. Jag tycker att regeringen borde se över lagstifningen och möjliggöra större möjligheter för företag att sponsra den ideella sektorn. Helst skulle jag vilja att man avskaffade dagens gåvoförbud till allmännyttiga organisationer likt många andra länder.

Efter seminariet blev det läsning några timmar följt av lunch med Lisa och Johan. Blev diskussioner kring olika advokatbyråer och företag och vilka vi helst skulle vilja jobba hos samt inom vilket område. Johan tror att jag skulle vara klippt och skuren för att jobba med publika förvärv på Vinge.

Jobbat eftermiddagen på Lotsen.

Nu blir det plugg hela kvällen och måste även greja med ledningsforumet måste ändra om lite i programmet.

Christina Lagarde


Såg en interjvu på Blomberg med Christina Lagarde, finansminister i Frankrike ang. hennes budget som hon lagt fram. En budget som likt alliansens budget har fler i arbete som fokus. Christine har en väldigt framgångsrik karriär som advokat innan hon blev minister och har bland annat varit delägare i en välkänd advokatbyrå som heter Baker Mckinsey. Imponerande!

Dags att agera i Burma!

Nu uppges militären ha satt Aung Saan Suu Kyi i fängelse och skjutit mot de demonstrerande munkarna. Nu måste omvärlden agera kraftfullt!

tisdag, september 25, 2007

Dagens kampanjteam i Götet

Plugg

Kom tillbaka med tåget strax efter 22 till Sthlm efter en resa tillsammans med ett jobbigt par som stank svett och var oerhört högljudda fick be dem hålla tyst men utan större framgång. Nu sitter jag med en inlämningsuppgift som jag skall redovisa imorgon klockan 8 på morgonen. Tur att det är en ganska lätt inlämningsuppgift som handlar om företags möjlighet till avdrag vid sponsring.

Miljötänkande dag i Göteborg


Miljötänkande och trendriktig tygkasse med snygg "Nya Moderaterna" logga. Perfekt för kampanjmaterial, skolböcker, handlingar och att handla mat.



Kampanjbilen var självklart en miljöbil dessutom väldigt praktiskt när man skulle parkera eftersom miljöbilar i Göteborg har galet fördelaktiga parkeringsregler.


Tågresa, betydligt mer miljövänligt än flyg.

Go Uddevalla!


Fantastiskt bra jobbat av Uddevalla att de snart är ett västsvenskt Täby. Hoppas de gör som Täby och sänker skatten för invånarna, ökar valfriheten inom skola och omsorg samt effektiviserar den kommunala verksamheten.

Bilder från dagen




Fortsatte min "nyttiga" dag med god fika tillsammans med Sarah.


Duktiga kampanjare!


Sedvanlig kaloririk kampanjlunch.


Sarah provar den fantastiska kaffeväskan.


Sarah är van att peka med hela handen.


Johann fickparkerar.


Kampanj på Chalmers.


Lite glitter och glamour på Chalmers.


Samling på kansliet inför kampanjen.

Årets distrikt!


Märks verkligen att Göteborg är årets distrikt. De växer medlemsmässigt har en massa bra talarkvällar och utbildningar.

Extra kul att MUF Gbg har ett så väl fungerande 20+ arbete med deras 20+ förening som leds av Sarah Adolfsson. Föreningen är ett föredöme för många andra distrikt och visar att det går att bedriva en bra verksamhet även för de "äldre" medlemmarna. Kul!

Dag i Göteborg

Dagen började med att jag klev på tåget strax efter 7 för att åka till Göteborg och kampanja. Brukar betrakta mig själv som morgontrött men imorses när jag vaknade halv sex efter att ha suttit uppe och jobbat halva natten kände jag mig inte särskilt morgonpigg.

Har haft en fantastisk dag i Göteborg. Vi har kampanjat på Chalmers och Handels i Göteborg och materialet mottogs bra och "kaffeväskan" var mycekt populär bland fattiga studenter.

Har hunnit med massor av MUF jobb och plugg på mina totalt 6.5 timmar på tåg idag. Att åka tåg är verkligen bra eftersom varje minut används till att arbeta till skillnad från när man flyger och skall ta Arlanda Express en stund, sedan vänta en stund, sedan checka in, sedan flyga en stund, sedan vänta en stund igen och sedan ta sig in till staden.

Känns också väldigt bra inför helgens ledninsgforum som jag har hunnit jobba en del med idag hoppas på många och bra diskussioner.

måndag, september 24, 2007

Göteborg imorgon



Imorgon bär det av till Göteborg för kampanj på universitetet. Vi kör just nu en satsning på Sveriges högskolor och universitet. Jag drar mitt strå till stacken genom att denna vecka göra två högskolekampanjer. På torsdag skall jag till Jönköping och kampanja på högskolan där.

Ser verkligen fram emot att åka till Göteborg imorgon, var länge sedan jag var där. Ska dessutom bli väldigt skoj att träffa MUF:arna i Göteborg och särskilt Sarah Adolfsson som är en gammal kompis till mig och idag är ordförande för MUF 20+.

Helt rätt att privatisera körkortsprov!



I SvD kan man läsa att Åsa Torstensson vill låta körskolorna ta över uppkörningen, helt rätt! Det är enda sättet att komma till rätta med statlig ineffektivitet och långa köer. Tråkigt att vissa tror att det kommer att leda till ökat fusk. Det är lika galet att tro att folk skulle kunna "köpa" sitt körkort som att personer idag kan "köpa" sig höga betyg i skolan.