söndag, april 19, 2009

RSS

Ni som haft RSS på gamla bloggen www.jarkeborn.blogspot.com måste gå in på www.jarkeborn.eu och skapa en ny RSS länk. 

onsdag, april 15, 2009

Sara har börjat



tisdag, april 14, 2009

Ella Bohlins valupptakt


Har ikväll varit på vännen och allianskollegan Ella Bohlins valupptakt. Ella toppar kristdemokraternas lista i valet till Europaparlamentet.

Årsmöte


Har precis talat på årsmöte om min kampanj och de viktigaste frågorna för mig som kandidat. Pratade mycket miljö och brottsbekämpning. Nu ska jag på allianskollegan Ella Bohlins valupptakt.

Lunchseminarium


Seminariet tog upp frågorna: Vill Moskva politisera melodifestivalen, och i så fall hur? Vilken politisk effekt har Eurovision Song Contest, om någon? Vad finns det för samband mellan populärkulturen och politiken? Vad kan de lära av varandra? Och vem av dem är egentligen bäst på att knyta ihop Europa?

Talare var: Fredrik Kempe, Musiker, kompositör och upphovsman till både årets och fjolårets vinnarbidrag.

Johan Molander, Sveriges ambassadör i Helsingfors, f d ambassadör i Moskva

Maria Rankka, VD för tankesmedjan Timbro, har bland annat skrivit en bok om Estland som hon lanserade med – schlager.

måndag, april 13, 2009

Påskledigheten

Det har varit några underbara lediga dagar som har bestått av långa promenader, träning, läst massa tidningar och böcker, umgåtts med vänner, haft middagar och fixar i lägenheten. Nu ser jag fram emot en ny vecka på jobbet och att jobba ännu mer med kampanjen. Detta var troligtvis de sista lediga dagarna innan valet den 7 juni. 

Studier


Har idag gjort en studieplanering. Det är inte mycket kvar nu innan jag kan plocka ut min jur.kand (180 p/270 hp) och jag borde hinna med att bli klar någon gång under 2010.  Blir det inte 2010 blir det väl 2011. En sak är säker och det är att jag tänker göra klart min utbildning så snart som möjligt.  

Denna vecka

Sara Dennås börjar denna vecka arbeta heltid som min kampanjledare vilket kommer bli mycket bra och göra att vi kan öka tempot i kampanjen.

Själv ska jag denna vecka tala på Västerorts årsmöte, tala på utbildning i Solna, delta i debatt anordnad av SACO studentråd och tala på MUF Stockholms utbildning. 
Veckan kommer också bestå av kommunpolitik några möten för Utbildningsnämnden men även Stadsdelsnämnden. Detta utöver mycket att göra på jobbet. Tänkte kika förbi på Ella Bohlins releasefest för hennes EP-kampnj och till helgen ska vi fira att Lisa är klar med sin jur.kand. De obligatoriska träningspassen måste också hinnas med. Ska nog hålla mig sysselsatt denna vecka. 

Annandag påsk

En tur till IKEA och lite andra butiker för att leta sommarmöbler samt mattor till balkongen. Fikat med vännerna Johan, Lisa och Ayeh. Ägnar eftermiddagen och kvällen åt att jobba. Har en del jobbhandlingar att läsa och underlag att skriva. Måste också läsa en del kommunhandlingar och jobba med kampanjen. 

söndag, april 12, 2009

Topplistor


Sambon har två låtar på Music control över de mest spelade låtarna på radio. Måns Zelmerlöw ligger etta med Hope And Glory och Sarah Dawn Finer ligger trea med låten Moving On.
Han har också två låtar på Svensktoppen som denna vecka toppas av Hope And Glory med Måns Zelmerlöv och BWO ligger på plats 7 med låten You're not alone. 

Intervju med Fredrik Reinfeldt

Ebba von Sydow intervjuar i Expressen statsminister Fredrik Reinfeldt. En trevlig intervju där Reinfeldt berättar om hur han ser på opinionsmätningarna, om att rätt låt vann melodifestivalen och om hans medievanor. 

Påskafton


Lång promenad runt Sickla sjön, städa och förbereda kvällens middag tillsammans med sex vänner. Det blev en mycket trevlig middag som bestod av älgfilé från en älg min morfar skjutit utanför Lidköping. 

Långfredag


Långfredagen bestod av 1.5 mils löpträning, lunch på Rosendals trädgård och några timmars promenad på Djurgården

fredag, april 10, 2009

Filmer

Det första jag gjorde på påskledigheten var att köpa 6 nya filmer. Har hittills sett tre av dem. 
Jag kan verkligen rekommendera "Falskmyntarna" och kan konstatera att filmen var värd att 2008 få en Oscar för Bästa utländska film. Filmen utspelar sig under andra världskriget och är baserad på en sann berättelse om en gigantisk falskmyntaroperation som iscensattes av nazisterna i koncentrationslägret Sachsenhausen 1942. 
Filmen "Damernas detektivbyrå" bygger på boken med samma namn av Alexander McCall som är en av de mest sålda böckerna någonsin. Filmen utspelar sig i Botswana och det är soulsångerskan Jill Scott som spelar huvudrollen. 
Jag har läst fyra böcker om den kvinnliga privatdetektiven Mma Ramotswe och hoppas att det kommer fler filmer. 
Detta är en film som man verkligen blir glad av att se och det är fantastiska bilder från Afrika. Jag var för några år sedan i Zambia och blev väldigt förtjust i Afrika som har helt fantastisk natur och fantastiska människor. 
Jag kan rekommendera både böckerna och filmen. 

Filmen "W" gjord av Oliver Stone och som handlar om George W Bush tror jag uppskattas mer av dem som älskar att hata George W Bush och som tycker att allt han gjorde var fel. Var en underhållande film men irriterade mig på hur man försökte dumförklara Condolezza Rice. 

Glad påsk!

Vill passa på att önska en glad påsk!
Själv ska jag vara kvar i Stockholm och vara ledig. Detta är min sista lediga helg fram till valet den 7 juni. Jag ska passa på att se massa filmer, läsa böcker, läsa intressanta tidningar, bruncha, träna mycket och ladda batterierna. 

onsdag, april 08, 2009

Södertälje


Var ikväll och talade på Moderterna i Södertäljes årsmöte. Pratade om utmaningen att få moderater att gå och rösta i valet, de viktigaste frågorna för oss moderater i valet och de frågor jag vill arbeta med som parlamentariker. Det gick mycket bra och det är verkligen roligt att vara ute och tala i föreningarna. Ser fram emot att komma tillbaks till Södertälje och kampanja under valrörelsen. 
Nästa vecka ska jag bland annat tala på utbildning för Moderaterna i Solna, delta i en debatt anordnad av Saco studentråd och tala på MUF Sthlm utbildning. 

Vasaloppet 2010

Lunchade med Linda idag och vi bestämde oss för att åka Vasaloppet 2010. Härligt! Jag har velat köra Vasaloppet flera år.
Skulle vara roligt att 2010 även köra Lidingöloppet och Vättenrundan är dock lite tveksam till om jag får med mig Linda på alla de äventyren.
Skönt med lite nya mål med träningen.
Detta året blir det Lidingöloppet för min del och kanske någon halvmara.

Från Resumé

Såg detta klipp i tidningen Resumé idag. Har inte slagit mig tidigare men vännen och riksdagskvinnan Anna König Jerlmyr och operasångerskan Malena Erman är rätt lika. Kanske blir det Anna som ställer upp i melodifestivalen nästa år med en låt om arbetslinjen?

Social delegation och jobb

Tisdagen bestod av social delegation på morgonen sedan jobb på departementet och kvällen ägnades åt att jobba med kampanjen och förbereda ett anförande som jag ska hålla på årsmötet för Moderaterna i Södertälje på onsdagkväll.

tisdag, april 07, 2009

Ny spalt

Har lagt till en spalt med kort information om de frågor jag vill arbeta med som Europaparlamentariker.

Snart kommer nya hemsidan och jag kan lova er att den kommer bli riktigt snygg.

Knäppt

Ardalan Shekarabi som är kandidat för Socialdemokraterna till Europaparlamentet och står på plats nummer åtta skriver på Newsmill att "Moderaterna de nya Sverigedemokraterna". Det är verkligen knäppt. Dessutom undrar jag hur han tänkte eftersom den här typen av felaktiga anklagelser endast leder till att Ardalan tappar i förtroende hos väljarna som inte alls känner igen sig i hans bild över Moderaterna. 
Så länge Wanja känner sig lurad och frånsäger sig sitt ansvar som styrelseledamot i AMS, Mona inte presenterar egna trovärdiga förslag på hur hon vill möta finanskrisen och Ardalan anklagar Moderaterna för att vara de nya Sverigedemokraterna så tycker jag Socialdemokraternas låga opinionsmätningar känns höga.
Väljarna förtjänar svar på hur de olika politiska partierna vill möta dagens och framtidens samhällsproblem och det är det vi levererar. Jag ser fram emot att möta Ardalan i olika debatter i valrörelsen och då diskutera skillnaderna mellan mig och Ardalan när det gäller hur vi vill lösa t.ex. klimatfrågorna och den grova organiserade brottsligheten. 

Wanja sitter kvar

Idag ställde sig LO:s styrelse bakom Wanja Lundby Wedin och hon stannar som ordförande. Jag tycker det var ett glädjande besked och ser nu fram emot första maj och få lyssna på hennes tal och är undrar om hon då kommer våga kritisera höga direktörslöner. 

måndag, april 06, 2009

Mycket jobb

Måndagen startade tidigt. Klockan 06.00 lämnade jag lägenheten för att springa en morgonrunda på 8 kilometer i Nackareservatet vilket är en perfekt start på dagen. 

Sedan jobb fram till 20.00 på departementet. Ägnade sedan resten av kvällen åt att  skriva text till foldern som jag ska använda i min personvalskampanj. Har också fixat en del annat med kampanjen. Ser nu fram emot att få bedriva valrörelse, debattera och möta väljarna under valrörelsens mer hektiska perioder i maj och juni.

söndag, april 05, 2009

Söndagen


Vaknade tidigt. Började dagen med en timmes promenad med hunden, tvättade och städade. Sedan en tur till gymmet. Efter det brunch med Lisa på Foam. Såg till att sjuklingen Linda fick lite filmer att titta på. Jobbade några timmar och sedan en tur till Arlanda följt av fortsatt arbete. 

Sara min kampanjledare

Sara börjar den 15 april att arbeta heltid som min kampanjledare. Jag är väldigt glad över att Sara tackade ja till att börja jobba med min kampanj och jag ser nu fram emot att bedriva en grymt bra personvalskampanj tillsammans med Sara. 
Sara arbetar idag som politisk sekreterare i Riksdagen, är ordförande för Moderat Skolungdom, sitter i MUF:s förbundsstyrelse och har studerat vid juristlinjen i Göteborg. 
Ni når Sara på sara.dennas@moderat.se.

Lisa är nu jur.kand


Min goda vän Lisa fick i fredags sin Jur.kand - Juris kandidatexamen efter 180 poäng (270 högskolepoäng). Lisa läser nu en master i immaterialrätt på Stockholms universitet. Lisa har dessutom tagit ut sin examen med riktigt, riktigt bra betyg. Ett stort grattis Lisa!
Ser fram emot när jag ska ta ut min examen och hoppas det blir under 2010. 

lördag, april 04, 2009

Moderaterna största partiet i Sverige


I dagens Expressen kan man läsa om en ny opinionsmätning från Expressen och Demoskop. Moderna är enligt opinionsmätningen idag Sveriges största parti och får i mätningen 35,5 %. Socialdemokraterna tappar 9 procentenheter och får 30,9 %. Alliansen tar också ledningen över oppositionen med 4,8 procentenheter.
Jag är övertygad om att den främsta anledningen till den kraftiga svägningen i opinionen är att väljarna värdesätter ansvarstagande. Alliansregeringen har tagit ett tydligt ansvar i finanskrisen och håller hårt i skattebetalarnas pengar. Alla utom Socialdemokraterna kan inte göra av med mer pengar än man har. Socialdemokraterna lägger förslag på förslag som kostar många, många miljarder. 

Väljarna är trötta på att Socialdemokraterna inte levererar svar på dagens och framtidens utmaningar när det gäller jobben, miljön, brottsbekämpningen och många andra viktiga områden. Istället ägnar Mona sin tid åt populistiskt hångel och hon försöker göra kulturpolitiken till en viktig valfråga. När alliansen kritiserar orimliga bonusar då skyddar Mona och resten av den inre kärnan i Socialdemokraterna AMF bonusarna och LO-topparnas egna bonusprogram som partivännen Wanja Lundby Wedin som också sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott varit med och fattat beslut om.
2002 gjorde Moderaterna ett riktigt dåligt val. Vad gjorde vi då? Jo vi förändrade vår politik, vi bytte lyfte fram nya företrädare och framförallt så lärde oss att väljarna är smarta och förväntar sig genomtänkta förslag på dagens samhällsproblem. Socialdemokraterna verkar inte ha lärt sig något från valförlusten 2006 då Socialdemokraterna gjorde ett historiskt dåligt val. Politiken är fortfarande densamma, de främsta företrädarna är ett gäng gamla ministrar som var med och förlorade förra valet och retoriken är densamma. Det väljarna förväntar sig av Mona och Socialdemokraterna under pågående ekonomisk kris är inte populistiskt hångel, att göra kulturpolitiken till en av de viktigaste valfrågorna och att skydda sina vänners bonusprogram. 

Lördagen


Träning på morgonen, kampanj i solen med Sjöstadsmoderaterna, läst intressanta tidningar som FT Weekend, The Economist och Newsweek. Något som kännetecknar mig är att jag läser massor därför att jag hela tiden vill lära mig mer och få nya kunskaper. Jag läser massor av tidningar, böcker, rapporter, hemsidor och bloggar utöver alla jobbhandlingar och kommunhandlingar. Ägnat eftermidagen hittills åt att jobba med Sjöstadsmoderaterna och med min kampanj. Kommer fortsätta med det resten av eftermiddagen och kvällen. 

Madeleine Albright


När jag åt lunch efter kampanjen i Sjöstaden fastnade jag framför en intressant dokumentär med Madeleine AlbrightSvt. Jag har läst Madeleine Albrights memoarer Madame Secretary. I höstas lyssnade jag på Madeleine Albright på ett seminarium som handlade om framtidens miljö- och klimatutmaningar. 
Albrihght är idag 72 år gammal och hon fortsätter arbeta bland annat som professor på Georgetown University. Hon driver också bolagen Albright Group och Albright Capital Managemang. Hon är också en väl anlitad föredragshållare världen över och hon är ordförande i organisationen National Democratic Institute for Internationel Affairs
I dokumentären återkom Albright flera gånger till att man måste veta vad man vill och att man inte ska lägga tid på för mycket skitsnack utan gå rakt på problemen och det man vill lösa. Hon betonade också flera gånger vikten av att kunna skapa personliga relationer eftersom allt politiskt och diplomatiskt arbete handlar om att skapa politiska relationer. 

Kampanj i Sjöstaden


Idag kampanjade jag, Bengt, Henrika och Maj-Lis i Sjöstaden. Vi kampanjade med material inför EP-valet för att påminna Sjöstadsborna att gå och rösta. I valet 2006 röstade ungefär 50 procent på Moderaterna i Sjöstaden så det blir ett viktigt arbete att påminna sjöstadsborna att gå och rösta i EP-valet. 

1 mil med Jussi


Började lördagen med att springa en mil med Jussi. 

Jobb och talade på MUF utbildning

Hektisk dag på jobbet. Hade hunden så var tvungen att åka hem på lunchen och gå ut med honom. Efter jobbet talade jag på en MUF utbildning om de frågor jag kommer driva i min valrörelse, om hur min kampanj är uppbyggd och vad jag vill arbeta med om jag blir invald i parlamentet i juni. 

På kvällen slappade jag framför tv:n vilket var mycket skönt efter en mycket hektisk vecka. 

Torsdag


Jobb, middag med moderata delegationen i Utbildningsnämnden i Stockholms stad hemma hos vår gruppledare Cecilia Brinck. Blev några timmars jobb på kvällen när jag kom hem. 

onsdag, april 01, 2009

Bloggen

Ska försöka ägna mer tid åt att blogga. Snart kommer en ny fräsch hemsida och blogg. 

Kvällen

Har ägnat kvällen åt att gå igenom dagens bilder från fotograferingen, jobba med kampanjen och besvara mail och läsa lite handlingar. 

MUF Sthlm 20+ årsmöte

Efter bröllopsmässan rusade jag till MUF Sthlms 20+ årsmöte på Blå hörnet, Gamla Stan. Det var väldigt många på årsmötet för att välja ny styrelse, diskutera politik och mingla. Bra jobbat MUF Sthlm!

Äktenskap

Idag röstade riksdagen om könsneutrala äktenskap. Jag och Tanja som är ansvarig politiskt sakkunnig för civilrätt åt Bea följde voteringen via tv:n. Efter voteringen blev det trevlig bröllopsfest hos RFSL. 

Onsdag


Jobbade 15 timmar först jobb och sedan jobb med kampanjen. Svarade bland annat på enkäter från olika organisationer t.ex. Företagarna och RFSL. Använde lunchen till att shoppa med Eva inför fotografering på torsdagen.