söndag, mars 15, 2009

Största stödet på 12 år

Dagens SIFO-mätning som publiceras i SvD visar att 31.1 procent skulle rösta på Moderaterna om det vore val idag. Det är det största stödet i opinionen på 12 år. Jag tror att det starka stödet i opinionen beror på alliansens tydliga ledarskap när det gäller den ekonomiska krisen och att man märker att alliansen gillar att arbeta tillsammans och att oppositionen är så splittrade.

Oppositionen förvånar mig hela tiden över hur dåliga de är på presentera trovärdiga förslag. Däremot är de bra på att gå på fester tillsammans som melodifestivalen igår. Maria, Peter, Lars och Mona borde istället lägga mer tid på att ta fram konkreta förslag på hur de vill leda Sverige och hur de vill möta dagens och framtidens problem  annars kommer de inte att ha en chans i valet 2010.
Jag tycker lite synd om Mona Sahlin som saknar ett starkt stöd i partiet vilket är helt nödvändigt om man ska kunna förändra partiet på riktigt och driva igenom tuffa beslut i partiet. Moderaterna har sedan Reinfeldt blev partiledare genomfört ett omfattande förändringsarbete av partiets politik och organisation. Det hade inte varit möjligt utan hans starka stöd i partiet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida