tisdag, mars 13, 2007

Espresso: Monsun Malabar


En sån här Ascaso espressobryggare har jag.


Jag har blivit helt förälskad i en ny sorts espressobönor som heter "Monsun Malabar". Det är rosteriet Johan & Nyström, som är det första kafferosteriet som har öppnats i Sverige på över 50 år. Bönorna finns att köpa i butiken Finefood i Hammarby sjöstad, men finns säkert på fler ställen. Fråga efter dem!

Så här beskrivs Monsun Malabar på hemsidan:

"Ett i alla meningar unikt kaffe, som ger en känsla av hur kaffet smakade för 300 år sedan då det skeppades i träbåtar mellan Indien och Europa. De många och långa veckorna på havet förändrade både kaffets utseende och smak. Detta uppnår man idag genom att exponera bönorna för fuktiga och varma monsunvindar under 2-3 månader, vilket sätter sin prägel på kaffet. Bönorna blir under lagringen stora, spröda och vackert gyllengula.

Smaken är mjuk, mogen och sirapslik. Eftersmaken är sammetslen. Vår monsun odlas och lagras hos Faiz Moosakutty med familj."

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida