torsdag, december 14, 2006

Facket demonstrerade mot förändringarna i a-kassan

På väg till lunchen med Anna gick jag rakt igenom demonstrationen mot förändringarna i a-kassan som facket anordnade.

Facket skrek att den nya regeringens politik syftade till att knäcka facket. Vad politiken egentligen handlar om är ju att skapa fler jobb, inte att knäcka fackföreningsrörelsen. Facket som är starkt allierade med socialdemokraterna verkar tycka att deras egen makt är viktigare än att Sverige får fler som arbetar.

Det var ganska många som demonstrerade bland folket kunde man se föredetta minstrar som Morgan Johansson, anställda SSU:are som jag mötte i valrörelsen och en massa fackligt engagerade. Det roliga är att det verkar som att facket har bussat folk till Stockholm för att de skall se många ut. På vägen från lunchen gick jag bakom några fackligt aktiva kvinnor som tyckte det var så roligt att få komma till Stockholm och shoppa lite. Man kan ju fråga sig om de åkte för att demonstrera mot förändringarna i a-kassan eller för att få komma upp till Stockholm lagom innan jul och handla julklappar.

Det facket ofta glömmer att berätta är att LO-medlemmarna kommer att få mer pengar att shoppa för efter nyår på grund av de skattesänkningar som görs, vilket ju är glädjande för de shoppingsugna kvinnor det innebär att de kan shoppa ännu mer nästa gång de blir uppbussade till Stockholm för att demonstrera.

Jag har två förslag till hur LO kan sänka medlemsavgiften och på så sätt göra att deras medlemmar får mer pengar över i plånboken:
1. Stoppa det direkta ekonomiska stödet till socialdemokraterna.
2. Effektivisera jätteorganisationen och sluta bussa folk till Stockholm för att demonstrera

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida