torsdag, juli 31, 2008

Onsdag

Dricker öl från 1985.

Jag håller i en öl från 1985, samma år som jag föddes. Ett bra år. 




Onsdagen var en bra dag. Läste böcker på balkongen, sprang en mil sedan middag med vänner. Libanesisk middag med Frida, Frida, Tobbe, Johan, Victor och Christer. Efter det öl och sedan skumpa på Rival.

Skärgåden

Jag och Lisa paddlar ute i Skärgården.


Tre jurister på väg ut i Skärgården.

Jag och Rebecka spelar badminton.


Jag och Alice 4 månader gammal. 

Att vara i skärgården är fantastiskt. Här kommer lite bilder. 

onsdag, juli 30, 2008

Sr sommar: Eva Swartz


Foto: www.sr.se/sommar
Lyssnar på de flesta sommarprogram från Sveriges radio. Gillar konceptet. Det är som en biografi fast på 1.5 timmar på radion. Jag lyssnar på programmen i iPoden när jag är ute och springer och det är lite tråkigt att delar av musiken inte är med i poddversionen. Ett av de sommarprogram som jag verkligen kan rekommendera är Eva Swartzs program. Skulle vilja ta en drink med Eva tror det skulle vara trevligt. 

Hon beskriver hur hon alltid har varit lite för mycket som person. Hennes tips till de som vill göra karriär är: "Välj inte rätt jobb, välj rätt chef". Jag håller helt med henne. Utan en bra och utvecklande chef är det svårt att få ut så mycket som möjligt av sitt arbete och att utvecklas. Jag är mycket glad över att ha en riktigt bra chef och kollegor. Sen jag började jobba i höstas har jag utvecklats väldigt mycket. 


Sommarläsning

Demokraternas presidentkandidat Barack Obamas bok "The audicity of hope". Mycket bra bok. Gillar Baracks syn på politik och politikers uppgift. Håller med i de flesta frågor också. Har dock väldigt svårt för kapitlet som handlar om frihandel där jag är betydligt mer frihandels vänlig än Barack

Läst ett par böcker om Condoleezza Rice. Den jag läst nu under semestern är skriven av Elisabeth Bumiller och heter "Condoleezza Rice - An american life". Condoleezza är en imponerande person och politiker. Tänk att ha hennes arbetskapacitet. 

Har tidigare läst Hillary Clintons bok "Levande historia. Har ni på semestern börjat på Carl Bernsteins bok "A women i charge" som är en intressant bok. Ser fram emot den dagen då USA har en kvinnlig president. Tror det skulle ha ett viktigt symbolvärde att världens mäktigaste position innehas av en kvinna. Skulle gilla om Condoleezza Rice blev president och tycker det är synd att hon inte kandiderade i detta val. Eva berättade att John McCain hade skickat ett mail för första gången för någon vecka sedan. Galet!

En annan imponerande kvinna är förra utrikesministern Madeleine Albright. Har tidigare läst hennes memoarer "Madam secretary" och har läst om flera kapitel som jag gillar mycket under semestern. Ska se till att hinna läsa mer den kommande veckan. Biografier och memoarer om intressanta personer är det jag helst läser. 

Finlands nuvarande utrikesminister Alexander Stubb har skrivit en bok som heter "Hur fungerar EU?". Även om jag tycker att jag har ganska bra koll på hur EU fungerar lärde jag mig en hel del nytt och det var också bra repetition för mig inte minst för jobbet. 

Läst ett antal kapitel i försvarets bok "Direkt ledarskap". Vi använde oss av boken i en ledarskapsutbildning som Henrik Landerholm ledde och som jag var ansvarig för under förra året. 

Börjat läsa Khaled Hosseinis bok "A thousand splendid suns". Vilken bok!

Läst klart boken "Good to great - Hur vanliga företag tar språnget till mästerklass". Intressant och bra bok som Susanne Bergeling som är konsult och driver företaget Awalle tipsade mig om för något år sedan. 


Också passat på att läsa lite kurslitteratur och plugga inför en tenta som jag ska skriva i slutet av augusti.

Jag blir lätt rastlös. Jag älskar att konsumera mängder av tidningar, böcker, radio, tv-nyheter, böcker, bloggar etc. På kontoret står alltid någon internationell nyhetskanal på, läser många tidningar varje dag både i pappersformat och på internet, följer en rad bloggar och läser alltid flera böcker samtidigt. Ipoden är alltid laddad med de senaste poddradioprogrammen från Sveriges radio, BBC, CNN, Washington post etc. Det finns väldigt mycket intressanta program att ladda ner gratis på iTunes. I mobilen läser jag TT via wap och flera andra tidningar och via handdatorn läser jag mailen vart jag än är och är bra på att skicka sms. 

Jag och Lisa


Jag och Lisa som jag lärde känna första dagen på juristlinjen (vi hade båda svarta Fjällräven ryggsäckar som vi bar runt lagboken i) ute på hennes lantställe i Skärgården. Lisa är sommarnotarie i sommar på en affärsjuridisk byrå. Lisa kommer bli en väldigt framgångsrik advokat inom immaterialrätt är jag övertygad om.

Storholmen

Vacker sommarkväll på Storholmen.


Jag och Martin som börjar som pressekreterare åt Bea den 11 augusti. Ska bli superskoj att få jobba ännu mer ihop med Martin. Vi jobbar en del ihop redan idag eftersom Martin idag jobbar på Justitiedepartementet som tjänsteman. Är övertygad om att Martin kommer göra succé som pressis.

Middag på Storholmen.

Middagen bestod av grillbuffé. 




Fördrink hemma hos Martin och Nisse på Storholmen där de har sitt sommarhus som var helt fantastiskt. 

City

Fika bestående av kaffe samt fläderblomssaft med hallon på Observatoriet vid Handels. 


Lunch med Tobias och Eva. 

Träning


Blivit en hel del träning under sommaren. Mest löpträning men även lite träning på gymmet. 

Fotoutställning: 27 pictures of Pride





Christofer Fjellner (m) som arbatr i europaparlamentet har gjort en utställning som heter Pride and prejudice och visas på Kulturhuset under Pride. Christofer gör verkligen skillnad och jag är helt övertygad om att han kommer fortsätta göra skillnad även efter nästa ep-val. 

MUF kampanjar även under sommaren



MUF Sthlm kör kampanj under sommaren.

City


Lunch på saluhallen med Tobias följt av shopping. Tobbe shoppade loss jag hittade inget. 

Eva Dahlgren och Peter Jöback



Var på Eva Dahlgren och Peter Jöbacks konsert på Skansen. Den var fantastisk! Evas låtar är så vackra. Flera politiker syntes på konserten bland annat Mona Sahlin och Carin Götblad. 

Sol och bad


Jag, Eva, Tobias, Maria och Pascale åkte till Dalarö och badade. Gjorde dock misstaget att åka dit endast med kontantkort. Utvecklingen har inte gått så långt att kiosken på Dalaröstrand tar kort så vi fick skramla så vi alla fick var sin glass. 

Trevlig kväll


Först mingel på Evas takterass med fantastisk utsikt över Stockholm. Sedan stuff på Blue moon bar som hade schlagerkväll. 

Mammas bil


Mamma har köpt en "raggarbil".
Maxwell (döpt efter en fotbollsspelare) och mamma.


Jussi i Lidköping.

Hos mormor och morfar

Anna är koncentrerad. 

Jag skjuter bra. 


Anna och jag fikar hos mormor och morfar. Anna står framför morfars veteranbil. 

Lidköping


Maxwell valp 8 veckor på bilden. Min lillasyster Ericas hund. 

tisdag, juli 29, 2008

Kolla in Niclas Berggrens blogg

Niclas är docent i nationalekonomi och jobbar på Ratio. 

lördag, juli 26, 2008

Lidköping

Har varit i Lidköping några dagar. Bor hos farmor och tar hand om henne. Passar på att träffa familjen. Tränar också mycket och läser böcker i skuggan.

Anna i stor intervju i NLT



Min mycket ambitiösa syssling Anna är med i en stor intervju i dagens NLT (Lidköpings tidning). Det blev en mycket bra artikel. 

onsdag, juli 23, 2008

Semester!!!!

Jag har semester och det kan bli lite mindre bloggande. Sitter nu hemma hos farmor som har bredband för att bland annat kunna följa min blogg.


Social delegation

Startade dagen med kommunpolitik klockan 8 med social delegation. Trodde det skulle bli ett kort sommarmöte men vi höll istället på ovanligt länge. Många viktiga frågor och ärenden som skulle hanteras. 

tisdag, juli 22, 2008

Måndag

Startade första dagen på semestern med att vara på jobbet några timmar och avsluta grejer. Sedan massa träning. 2 timmar på gymmet och lång promenad efter det.

söndag, juli 20, 2008

Landet

Lisa loppisfyndar 50-tals kuddar.

Jag och Lisa. 

Lisas föräldrar och Mahan.

Utsikt från huset.

Jag i kajaken. Har paddlat flera timmar varje dag.