tisdag, november 04, 2008

Sociala delegationen

Hade på morgonen mellan 8.00-10.00 möte med Sociala delegationen på Södermalm. Många viktiga och flera svåra frågor. 

Socialpolitiken är väldigt viktig. Det handlar om att bryta människors utanförskap och skapa möjligheter för människor att leva ett så bra liv som möjligt. 

Det kan handla om tidiga och tydliga insatser för ungdomar som är på väg in i en kriminell livsstil, bra missbrukarvård för vuxna, stöd till handikappade för att skapa ett så bra liv som möjligt för dem. Men det handlar också om att det ska finnas bra äldreboenden med hög kvalitet för gamla och om insatser för att få människor som står långt från arbetsmarknaden i arbete och mycket, mycket annat. 

Ska vi kunna skapa ett tryggare Sverige är det oerhört viktigt att socialpolitiken fungerar. Många kriminella har haft en tuff uppväxt, började tidigt begå brott och är missbrukare. Det är ofta samhället som misslyckats. En av de viktigaste åtgärderna för att skapa ett tryggare Sverige är att minska utanförskapet i samhället. 

Kristina Axén Olin gjorde som socialborgarråd mellan 1998-2002 ett fantastiskt arbete i Stockholm. Under de fyra åren halverades t.ex. antalet socialbidragstagare. Ulf Kristersson är idag ansvarig för socialpolitiken i Stockholm och driver även han en bra politik. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida