tisdag, juli 31, 2007

Ännu en som vill hindra spännande byggprojekt!

Diskussionen kring Stockholms stadsarkitektur och nya spännande byggprojekt fortsätter. I en artikel i SvD intervjuas den nya professorn i stadsbyggnad Alexis Portvik. Han är ännu en i raden av personer som vill bevara Stockholm och är kritisk till att bygga ut Stadsbiblioteket och att nya våningar byggs på befintliga hus.

Jag tycker att de som bara vill bevara staden och att allt som byggs skall se ut precis som det alltid har gjort och inte vill prova nya byggmetoder har fått alldeles för stort utrymme i media och i debatten. Inte minst i diskussionerna kring kallbadhuset.

Jag vill se nya visioner för Stockholm och hur Stockholm vill växa som stad. Vi måste också hitta nya sätt att bygga på i innerstaden och i närområdena till innerstaden. Stockholm kommer att fortsätta att växa och många vill bo i innerstaden eller dess närområden och då tycker jag att staden skall skapa möjligheter för fler människor att göra detta. Världen utvecklas och då måste Stockholm följa med. Jag vill att många fler människor skall flytta till Stockholm och att Stockholm skall bli världens främsta stad för företag och entreprenörskap, då måste vi bygga mer bostäder, kontor och andra typer av lokaler. Jag har svårt att förstå varför många inte vill ha höghus, kallbadhus, nya höga hotell och liknande. Hur ser dessa människors visioner ut för Stockholm och vill de inte att Stockholm skall fortsätta att växa och utvecklas som en optimistisk och framtidsvänlig stad?

1 kommentarer:

Blogger Astrid Botilda Månsson sa...

Har du överhuvudtaget läst artikeln?

2:33 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida