fredag, juli 27, 2007

Kommentarer till kallbadhuset



Jag har ALDRIG fått så mycket kommentarer tidigare som på mitt inlägg om kallbadhuset. Det är verkligen intressant vad det är för frågor som engagerar människor, man skall absolut inte underksatta de lokala frågorna. Kolla in kommentarerna under inlägget längre ner på sidan. Ganska roliga kommentarer måste jag säga.

Lite kommentarer till kommentarerna jag har fått på mitt inlägg:
1. Vatten finns det gott om i Stockholm och det försvinner knappast bara för att Kallbadhuset byggs. Jag tycker personligen att vi borde använda vattnet mycket mer för att bygga på som t.ex. husbåtar, shoppingcentrum och garage.
2. Skyskrapor innebär inte att vi måste riva allt vi har idag, självklart skall vi bevara mycket av staden men skyskrapor skulle ge ett komplement till den stadsbild som finns idag. Skyskraporna måste ju inte heller stå på hötorget, även om jag personligen skulle tycka om det. De skulle t.ex. kunna byggas i oexploaterade områden kring Gullmarsplan eller Frihamnsområdet.
3. En modern storstad som vill växa och vara ett ekonomiskt- och kulturelltcentrum måste växa så enkelt är det och då msåte man exploatera mark för att bygga nya bostäder, kontor, affärer och andra lokaler.
4. Moderaterna och MUF är helt klart det mest individualistiska parti där man stark betonar individens möjligheter och valfrihet, partiet består också utav fantastiska individer med starka åsikter.
5. Man måste absolut inte förstöra för att förnya.
6. Jag tycker att politiker ibland måste våga driva nya frågor innan det finns ett starkt folkligt stöd för frågan.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Återigen: en "stadskärna" enligt europeisk modell är något unikt medan ett "downtown" med skyskrapor finns i varenda håla numera. Skyskrapor är jordens mest kopierade koncept.

Stockholms city är en Armani som ni vill förvandla till någon slags Hennes & mauritz-stad, en stad i raden av exakt likadana städer.

Vänder mig också mot att MUF skulle vara individualister. Det finns inget ungdomsförbund som är så uniformerade som Muf (ni ser ju likadana ut allihopa) och inte heller något förbund där konformismen är så totalt genomförd.

Sanningen är att ni är tämligen rädda för att sticka ut, och det är väl också därför ni vill sudda ut det unika med Stockholm. Det annorlunda skrämmer. Ni vill inte vara "nordens venedig", ni vill vara ett Hong Kong i mängden. Ett litet Hong Kong befolkat med folk i kostym som skriver bloggar om kapitalismen.

Ni är kort sagt rätt tråkiga och förutsägbara.

6:02 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida