lördag, mars 31, 2007

Gudrun och feministerna



Gudrun Schyman har fått en del media i veckan efter att ha utnyttjad sin ägandemakt i företag som aktieägare. Helt lysande att använda sin ägandemakt i företag och driva frågor som man tycker är viktiga i Gudruns fall fler kvinnor i styrlserna. Hoppas att feministerna lär sig något av detta. Istället för att läsa genusvetenskap och skriva arga debattartiklar och ordna demonstrationer borde de satsa på att läsa finansiering på Handels och sedan bygga upp egna investmentfonder med verklig makt som kan ställa krav på företagen.

Om jag var Gudrun skulle jag i nästa skede starta en fond som dels har som mål att skapa avkastning men som också arbetar stenhårt för att få fler kvinnor i styrelserna. Det borde finns en marknad för det.

Själv är jag inte så fixerad vid kvinnor i styrelserna. Jag tycker att det är viktigt att man redan på universitet och högskolor har bra kontakter med näringslivet och att man där förklarar villkoren för om man vill göra karrär, vilket man absolut inte måste vilja göra. Vill man bli vd är kanske inte det bästa att specialisera sig i marknadsföring utan man kanske istället borde läsa finansiering och satsa på att jobba operativt snabbt och inte sitta på en specialiseringsaavdelning där man inte direkt kan mäta resultaten av arbetet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida