onsdag, februari 21, 2007

Tjejer till toppen

Idagens Dagens Industri finns en artikel om kvinnor i näringslivstoppen och att det är få kvinnor som sitter i ledningsgrupper. De kvinnor som gör det jobbar ofta också med personal och kommunikationsfrågor vilket oftast inte är den mest naturliga vägen om man vill gå vidare till at bli VD.

Tips från chefrekryterare som Di har intervjuat i artikeln: "Men chefsrekryterarna på K2 Search håller inte med. De råder alla kvinnor som är intresserade av att nå en vd-position, att satsa på operativa tjänster, gärna kopplade till försäljning."

Jag tror att det är viktigt att redan under studierna bjuda in näringslivsföreträdare som pratar om hur man gör karriär i näringslivet (om det nu är det man vill göra med sitt liv). På Handels, som är plantskola för framtidens näringslivstoppar, går det idag fler tjejer än killar men när man kollar på vilka inriktningar tjejerna ofta väljer är det i betydligt större utsträckning marknadsföring och management och för killarna i större usträckning finansiering. Vilket absolut inte är något problem i sig, alla skall läsa det som de anser är mest spännande. Vill man förändra så att fler tjejer kommer upp i näringslivet tror jag att man redan måste börja under studierna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida