söndag, oktober 05, 2008

Arbetslinjen ger resultat

Rekordfå Stockholmare är i behov av socialbidrag. Socialbidragsberoendet i Stockholm fortsätter att sjunka och för första gången sedan mätperiodens början är det färre än 10.000 hushåll som är i behov av ekonomiskt bistånd. De preliminära siffrorna för september visar även de en fortsatt nedgång. Sedan den förra högkonjunkturen kring millennieskiftet har antalet hushåll i bidragsberoende nästan halverats.

- Vi ser att Stockholm är på rätt väg och arbetet med att minska antalet i utanförskap går framåt. Trots dessa glädjande siffror är vi förberedda på en lågkonjunktur även i Stockholm. Vi satsar i budgeten 2009 för att möta konjunktursvängningar och kraftsamlar alla arbetsmarknadsåtgärder. Vi fortsätter att utveckla Jobbtorg Stockholm för att kunna möta en eventuell uppgång i socialbidragsberoendet säger finansborgarrådet Sten Nordin 

- Under de nio månader som Jobbtorg Stockholm har funnit har snart över 3000 personer gått från bidrag till egen försörjning. Jobbtorg Stockholm utvärderas och förbättras varje månad för att ge Stockholmarna bästa möjliga stöd för att komma tillbaka till egen försörjning. Vi står väl rustade att möta en eventuell lågkonjunktur säger socialtjänstnämndens ordförande Marie Ljungberg-Schött (m)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida