torsdag, juni 26, 2008

Enklare redovisningsregler

Bea har tagit emot en utredning om enklare redovisningsregler. Ytterligare ett förslag som underlättar och minskar regelbördan för företag. Bra!

Utredningen anser att den svenska lagstiftningen inte bör vara mer långtgående än vad som följer av EG:s redovisningsdirektiv. Detta innebär att de möjligheter till förenklingar och lättnader som direktiven medger bör utnyttjas fullt ut och att specifikt svenska upplysningskrav bör utmönstras om inte starka skäl talar för en strängare reglering.

Utredningen anser också att lagstiftningen bör utformas på ett sådant sätt att den tar tillvara de behov av information som redovisningens externa intressenter, främst investerare och borgenärer, har. Detta betyder att rent företagsinterna informationsbehov inte bör beaktas och att sådan information som avkrävs ett företag i syfte att påverka företagets beteende i ett visst hänseende inte hör hemma i redovisningen.

Gränsvärdet för mindre företag höjs till den nivå som följer av EG:s redovisningsdirektiv. Det betyder att ett företag är mindre så länge det inte överskrider två av följande villkor:
- 83 miljoner kronor i omsättning
- 41,5 miljoner kronor i balansomslutning
- 50 anställda

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida