onsdag, maj 07, 2008

Sök Timbros sommarskola!

Gymnasister: sök Timbro sommarskola! (16/5)
To members of Timbro

 
3:07pm May 6th
Hjärnan är något som ständigt måste tänjas och tränas: den slappa hjärnan är den som förlorar debatten. Timbros uppdrag är att långsiktigt utveckla idéer och bilda opinion för marknadsekonomi, individuell frihet och ett öppet samhälle. För dig som vill lära dig mer om liberalismen startar Timbro därför en sommarskola för liberalt sinnade gymnasieelever där ideologi, samhällsfrågor och dagspolitik vävs samman. 

Vi utforskar liberalismen och dess bärkraft i dagens samhälle, testar argumenten och ser till att när skolan börjar igen är det du som har övertaget i debatten. 

Timbro Sommarskola löper över 4 onsdagsträffar, med start den 11 juni. Träffarna börjar kl 18.00 och slutar 20.00. Alla träffar sker i Timbros lokaler på Kungsgatan 60, Stockholm. För examination krävs närvaro vid alla fyra träffarna och författandet av en 3 000 tecken lång text med liberal prägel, på valfritt ämne. 

Du som söker är liberal och går i gymnasiet. Du är inte rädd för debatt och du är beredd att satsa 4 kvällar av din sommar för att göra Sverige liberalare.

Kursplan:

• Introduktion till liberalismen och dess tänkare (11/6)

• Positiva och negativa rättigheter (18/6)

• Liberalism och feminism (25/6)

• Äganderätt (2/7)


Anmälan:
Maila namn, kontaktuppgifter, 100 ord om vem du är och 100 ord om varför du är liberal till Hakan.tribell@timbro.se senast den 16 maj. En deltagaravgift på 200 kronor kommer att tas ut vid första träffen. 

Med vänliga hälsningar
Tobias Holdstock

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida