onsdag, mars 26, 2008

Kunskapsbaserad socialtjänst




Imorgon kommer vi med största sannolikhet i nämnden att fatta beslut och godkänna en handlingsplan genomförande av en kunskapsbaserad socialtjänst inom Social Omsorg. Detta är ett mycket bra beslut! Det är viktigt att socialtjänsten blir mer kunskapsbaserad/evidensbaserad. Handlingsplanen går ut på att Södermalm får vara en pilotstadsdel för att i nära samarbete med Socialstyrelsen/IMS (Institutet för utveckling av metoder i socialt arbete) utvecklar en kunskapsbaserad socialtjänst. Projektet ska pågå i två år med möjlighet till förlängning.

Syftet med projektet är att brukarna i Södermalms stadsdelsområde i större utsträkcning ska erhålla utredningar och insatser som baseas på vetenskap och/eller beprövad erfarenhet. Förvaltningen ska förbättra bedömningsinstrumenten i utredningsarbetet, öka kunskapen om forskningsbaserade metoder och införa/förbättra uppföljningar för att veta vad som ger effekt.

Jag tycker att det är bra att man utvecklar de metoder man använder sig av och bygger på vetenskap och att det ska bli lättare att utvärdera de insatser socialtjänsten sätter in i enskilda fall. Detta tror jag kommer att leda till att fler människor får rätt insatser vilket är mycket positivt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida