fredag, januari 11, 2008

Toppen Mikael


Mikael söderlund (M), stadsbyggnads- och trafikborgarråd skriver en mycket bra debattartikel på svd brännpunkt om att sthlm inte är något museum och att det finns planer på att bygga 34 nya skyskrapor. Helt rätt!! Bra att Mikael tar upp vinsterna av en tätare stad inte minst när man tittar på miljön. En tätare stad kräver mindre energi och färre resor.
Jag tycker också att det är viktigt att Stockholm bygger nytt och högre för att staden skall kunna växa och bli en större stad med fler nya och spännande arbetsplatser. Det flyttar in många människor till Stockholm varje år för att studera, arbeta och göra staden bättre. Dessa människor vill ha någonstans att bo och då krävs det att det byggs nytt. Kolla bara vilken succée Hammarby Sjöstad där jag själv bor har blivit. Tråkigt med människor som alltid tycker att staden skall se ut som den alltid gjort och inte vill se skyskrapor, kallbadhus och nya spännande byggnader i Stockholm.

1 kommentarer:

Blogger gardebring sa...

Jag hoppas dock att vi kan se en brytning mot nyfunkisen också. Alldeles för mycket (så gott som allt) byggs idag i nyfunkis-arkitektur. Jag ville se en blandning av stilar, snarare än en rådande stil.

I övrigt är det ju alldeles utmärkt. Stockholm är i skriande behov av bostäder, och speciellt bostäder i urban miljö. Skyskrapor är också alldeles utmärkt, de är tillväxtmotorer. Låt oss bygga skyskrapekluster i Värtan och i Kista!

11:28 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida