lördag, oktober 20, 2007

Politisk aktivitet på Odenplan


Uppropet för att stoppa gallerian kring Odenplan hade insamlingslistor på Odenplan. De hade dessutom satt lappar med texten "Rädda mig" på träden kring Odenplan som kommer att rivas ifall Gallerian byggs. Jag har svår förståelse för varför man vill stoppa en framtida galleria det kommer ju i vilket fall att byggas mycket kring Odenplan och vara oväsen i och med att Citybanan skall byggas. Jag har också svårt att förstå varför stadsbyggnadsfrågor väcker så starka frågor som Kallbadhuset och nu gallerian vid Odenplan. Det är så tråkigt med människor som inte vill förändra något och som är rädd för att riva 10 träd eller tänka nytt. Om dessa människor fick bestämma skulle inte mycket utveckling ske. Jag hoppas verkligen att det blir en galleria kring Odenplan det skulle verkligen lyfta området. Någon borde informera de boende som samlar in protestlistor att det troligen också skulle öka värdet på deras bostad att gallerian byggs, då kanske de skulle tänka om.


Socialdemokraterna kampanjade. Kom fram en kvinna och ville prata med mig om hur jag vill göra Stockholm bättre de var nämligen ute efter att lyssna på väljarna. Känns som att de har snott Moderaternas vårkampanj rakt av. Jag förklarade att jag vill se större skattesänkningar, en mer effektiv och slimmad kommunal organisation, fler friskolor, fler privata alternativ inom äldreomsorgen, fler spännande byggprojekt och att jag tycker att alliansen har skött sina kort bra men att det fortfarande finns mycket kvar att göra. Hon skrattade och sa att det var roligt att höra att jag hade idéer om hur Stockholm kan bli bättre.

6 kommentarer:

Blogger Gabrielle sa...

"en galleria kring Odenplan det skulle verkligen lyfta området". Jag tror inte du har förstått riktigt. Det är inte en galleria vid Odenplan utan under. Det lyfter verkligen inte området, det handlar om nergrävning. Människor som nu handlar i de talrika affärerna uppe i dagsljuset ska ner under jorden. Affärerna uppe försvinner väl i stället. Vad är det för bra med det?

5:39 em  
Anonymous Anonym sa...

"Det är så tråkigt med människor som inte vill förändra något och som är rädd för att riva 10 träd eller tänka nytt."

Att bygga den 25:e gallerian i Stockholm är inte att tänka nytt!! Om 10 år eller så när ingen vill gå i gallerior utan i mysiga stadskärnor utan kedjebutiker så kommer Odenplan att vara unikt utan en galleria. Låt Odenplan vara annorlunda och inte apa efter alla gallerior i andra stadsdelar. Det är max 1000m till kedjebutiker och gallerior.
/Magnus, boende vid Odenplan. Magnus

2:29 em  
Blogger Jessica B sa...

Jo vi vill att Odenplan ska utvecklas. Men inte genom en underjordisk galleria. Vi är för individualism och inte likriktning. Vad innehåller gallerior för utbud, jo samma mat- och butikskedjor som i resten av stan. Det är inte utveckling. Vi vill bevara charm och småbutiker. Dessutom vill vi inte ha trafiken som ska leverera till alla dessa butiker. PROTESTERA MOT GALLERIA BYGGET.
Visa RÖTT, genom att hänga ut rött tyg utanför ditt fönster.

6:37 em  
Blogger abisko sa...

Christoffer, du vet kanske inte att dina kollegor i Stadshuset har glömt att fråga vad bonde i Vasastan tycker om planer på gallerior i området INNAN de tillåtit Rodamco Projekt AB - ett franskt-hollängskt företag - att planera för en 3-a galleria UNDER Odenplan som helt kommer förändra platsen OVANFÖR pga av att samtliga träd - en del äldre än kyrkan - måste hugga bort.
Att belut först och fråda sedan är ett exempel på politk nonchalans och bristande förståelse av innebörden av närdemokrati.
Dessutom har ingen samordning skett, vad jag vet, med planerna på utvckling av Norra Stationområdet, där det säkert finns både behov och plats för en galleria och en station för Citybanan.
Att en politiker som företräder (och bor i ?) i Hammarby Sjöstad har synpunkter de boendes framtida miljö i Vasastan är synnerligen intressant !!!

6:42 em  
Anonymous Anonym sa...

Om vi liksom klagar på att de är för lite träd på plattan, värför riva 10 träd på odenplan? och glöm inte bort att vi har förstört vasaparken också.

3:48 em  
Anonymous Anonym sa...

Den här artikeln om gallerian skrämmer garanterat folk bort från moderaterna. Dumt, lär dig lyssna på folk!

7:11 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida