fredag, februari 29, 2008

Fredagkväll

Ägnar fredagkvällen åt att packa, städa, tvätta, jobba (jobbdatorn krånglar fortfarande så fick plocka med mig en väska fylld med pappper så jag kan jobba i helgen) och fundera kring storledningsforum i april.

Imorgon väntar nästan 5 timmars resa till Bohuslän, hoppas hinna plugga en hel del under tåget samt förbereda mitt anförande som jag ska hålla i Bohuslän.

Intressant reportage i fokus


Om Dmitrij Medvedev som troligtvis kommer ta över efter putin.

torsdag, februari 28, 2008

Efterlyst

Ikväll var min bror med i Efterlyst. Han jobbar på bensinmack i Lidköping och blev knivrånad i slutet av förra året utav två maskerade män med basebollträ och kniv. Christian blev knivskuren och det kunde gått riktigt illa. Tyvärr har man inte lyckats koppla några personer till rånet och jag hoppas verkligen att Efterlyst kan hjälpa till att få in ytterligare uppgifter som kan leda till en framtida fällande dom.

Bohuslän

På lördag ska jag till Bohusläns stämma som är ett av mina fadderdistrikt. Ska bli superskoj!

Irriterande

Sitter hemma och jobbar. Var tvungen att gå strax efter 18 för att hinna hem till hunden som var själv hemma. Har suttit och jobbat hemma en timme men det går väldigt segt eftersom min krypterade bärbara jobbdator strejkar och gör att jag inte kommer in på mailen, när jag kommer in på mailen slänger den ut mig och datorn låser sig hela tiden. Irriterande och ineffektivt! Tur att jag hade en del papper med mig hem från jobbet. Får försöka klara mig utan mailen.

Bra bok


Fick denna bok igår i present av anna och martin och dem är verkligen mycket intressant! Kunde inte så mycket om churchill förut.

onsdag, februari 27, 2008

Lissabonfördraget



Fick idag populärversionen av Lissabonfördraget. Med det nya regelpaketet kommer EU att jobba mer effektivt och kan också bli fler medlemmar framöver, vilket jag ser som något mycket positivit för EU.

Jag är övertygad om att Lissabonfördraget kommer skapa ordning och reda och göra det lättare för EU att ta tag i viktiga frågor som kampen mot klimatförändringarna och att skapa förutsättningar för fler jobb och bättre tillväxt och ta krafttag mot den gränsöverskridande brottsligheten. Jag tycker det är ganska naturligt regelverket förändras och anpassas med tanke på de nya utmaningar som EU står framför och med tanke på att EU har växt rejält.

Middag med Anna och Martin



Ikväll var Anna och Martin hemma hos oss på middag och tårta. Riktigt, riktigt trevligt som vanligt. Fick två böcker en om Churchill och en om Choklad, perfekt!

Blev en riktig toppen födelsedag.

Vill passa på att tacka alla för sms, mail och meddelanden på facebook!

Grymt



Mia Brunell, vd Kinnevik, tar plats i H&M:s styrelse. Skoj! Det behövs fler kvinnor i näringslivet som företagsledare och styrelseledamöter.

BBC

Har en ny supersnygg hemsida. BBC är en av mina favorithemsidor, bra artiklar, bra radiokanaler och jag prenumenerar på många poddradioprogram från BBC som jag brukar lyssna på till och från jobbet.

Lunch med Linda



Lunchade idag med Linda Norberg, vilket som vanligt var väldigt trevligt! Vi pratade om studier, jobb, muf, moderaterna, kommunpolitik och framtiden. Framförallt pratade vi om hur roligt vi tycker att det är att vara ute och tala och kampanja i distrikten och att det är kul att vi båda får en del inbjudningar och gärna åker ut med och pratar och kampanjar. Vi pratade också om hur roligt det är med MUF och vad mycket mer man skulle vilja göra och all den potential som MUF har och vad mycket mer vi vill göra inom MUF. Tänk om dygnet hade fler timmar....

I helgen ska jag till Bohuslän på deras stämma, ska bli riktigt skoj!!

Börjar bli gammal


Idag fyller jag 23 och började dagen med tårta på sängen :-). Perfekt start på dagen. Nu blir det jobb vilket också är ett bra sätt att fira födelsedagen på eftersom jag har ett riktigt roligt och utvecklande jobb med riktigt smarta och duktiga kollegor. Efter jobbet ska jag på ett seminarium om varför alliansen vinner 2010 vilket jag är övertygad om av vi gör.

tisdag, februari 26, 2008

Intressant


Var precis en intressant intervju med madeleine albrights på CNN. Hon pratade om olika utrikespolitiska problem och de utmaningar USA:s nästa president står inför.

Ordning och redan

Ägnat dagen åt att bocka av saker på min to-do lista. Nu är det ordning och reda på alla papper och har strukturerat min kalender de kommande veckorna.

Lunch med Frida



Lunchade idag med Frida som jag jobbade tillsammans med på Lotsen kommunikation innan jag började på departementet Riktigt trevlig lunch!

Social delegation


Började dagen med social delegation möte.

måndag, februari 25, 2008

10-årsplaner


I en intervju med Söderhamns Kuriren berättar Eva Westerberg, ordförande för SACO studentråd och en av Sveriges 75 färmsta kvinnliga stjärnskott, om sitt tioårsmål:
"Vad gör du om fem år?
-Om fem år? Jag har en tioårsplan. Om tio år ska jag vara utbildningsminister."

Jag och Eva åt lunch när vi bestämde våra 10-årsplaner. Viktigt att ha mål!

Nu har även Tobias bestämt sin 10-årsplan. Jag och Tobias är dock lite mer hemliga med våra planer :)

Kvällen

Betalat räkningar, gått igenom papper (tyvärr känns det som att det dras för lite skatt på min lön), pluggat lite, gått igenom mailen men har massa obesvarade mail på moderat.se mailen där jag hamnade rejält efter under flytten, jobbat med muf och moderaterna.

Dagens fråga



Köpte idag denna snygga Hugo Bosss väska. Har funderat på om man borde impregnera den eller inte. Vad tror ni? Maila om ni vet hur man ska hantera en skinnväska som man vill ska hålla och se snygg ut länge.

Artikel


I lördags skrev Bea på Aftonbladet debatt.

Här hittar ni artikeln.



Blev en dyr lunch


En väska från hugo boss och två par skor.

söndag, februari 24, 2008

Söndag



Ägnat söndagen åt att städa, plugga, planera veckan, jobba, läsa handlingar,

lördag, februari 23, 2008

Underbart



Vila


Idag blir det en dag med tekoppen tidningar, filmer och böcker. Ska vila mig frisk från förkylningen.

fredag, februari 22, 2008

Intressant artikel


I jusek tidningen med eva udden sonnergård, statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet

onsdag, februari 20, 2008

Målar


Jobbade fram till halv sju åkte hem och körde igång och målade med en gång. Nu är hela lägenheten utom kontoret målat och det är superfint. Har också hämtat nya köksbordet som är supersnyggt. Känns skönt att vi börjar komma iordning i lägenheten. Borde egentligen vilat så jag blir av med förkylningen alternativt jobba, men man kan inte alltid jobba hela tiden ibland måste man ta tag i saker hemma också. Nu måste jag jobba någon timme i vilket fall.

Jobb


Idag besökt jag och några andra från departementet Hall som är en anstalt i säkerhetsklass A med intagna som har ett genomsnittligt straff på 8.7 år. Ett mycket intressant besök. Man lär sig verkligen mycket av att se verksamheten genom besök och få prata med personal och intagna.

Svenskan

Ser att det ofta blir fel med särskrivningar och felstavningar här på bloggen, beror på att jag oftast bloggar från mobilen och ofta när jag gör något annat samtidigt. Tur att det finns större problem i världen.

tisdag, februari 19, 2008

Universitetet

Var runt lunch ute på universitetet och köpte böcker till vårens juristkurser. Försöker hinna plugga på kvällar och helger (ofta på tåg till olika MUF greher) och ta mina poäng på juristlinjen trots att jag jobbar väldigt mycket och har MUF och kommunpolitiken. Tycker dels att det är skoj att plugga och sedan vill jag gärna ha min juristexamen snart. Passade också på att luncha med Johan, Lisa och Linda, mycket trevligt!

Planeringsmöte


Hade planeringsmöte idag klockan 18.30 efter jobbet med de personer som är delansvariga för olika kurspass på storledningsforum i april. Det kommer verkligen bli super! Efter mötet tog jag och kajsa en Sushi. Mycket trevligt. Nu är jag hemma och vilar och försöker bli av med förkylningen. Borde jobba eller måla väggar.

Förnyelseblogg

Stort


Stina Honkamaa som är sverigechef för google utsågs av veckans affärer till årets super talang. Det är stort!

måndag, februari 18, 2008

Jussi med kompis


Jussi leker bland färgburkar med sin favorit leksak en rosa gris som grymtar när han biter på den :-). Nu hade jag tänkt jobba men fått ont i huvudet och halsen så blir sängen istället.

Möte


Var ikväll på möte med allianskollegor i de olika stadsdelsnämnderna. Mycket intressant. Jag är verkligen stolt över den politik vi bedriver i stadshuset.

Intressant artikel


Med sofia arkelsten i syd svenskan som handlar om moderaternas förnyelse arbete i miljöfrågan får sofia är en nyckel person. Här hittar du artikeln.

Tror detta är min nästa mobil


Sonyericsson x1

Dök aldrig upp


Bussen kom aldrig. Här står jag och några pensionärer och väntas på bussen som måste varit inställd. Får bli taxi till bilen och bil istället. Tråkigt! Måste ut till älvsjömässan på möte.

Lunch


Var på Timbro och hade lunch ihop med 6e generationens referensgrupp. Väldigt trevligt. Kommer bli mycket bra 6e generationen träffas i år.

lördag, februari 16, 2008

Bild 2


Lägenheten är superfin. En fyra, etage, två balkonger, 115 kvadrat. Kommer bli jättefint. Nu ska det målas.

Utsikt från nya lägenheten



torsdag, februari 14, 2008

Alla hjärtans dag


Chefen hade köpt ros och choklad till oss i staden. Fantastiskt!

Stadsdelsnämnd


Oppositionen äter chokladhjärtan.

Utbildningsnämnd


Är på utbildningsnämnd. Oppositionen dricker kolsyrat vatten på flaska.

onsdag, februari 13, 2008

Möte


Mycket bra dag på jobbet. Sedan möte med moderaterna i stockholms stad. Så skoj att det händer så mycket skoj förändringsarbete i moderaterna.

tisdag, februari 12, 2008

Timbro och ordfront


Är på seminarium om övervakning.

Timbro och ordfront


Är på seminarium om övervakning.

Social delegation


Började dagen klockan 8 med möte med sociala delegationen. Möte gick bra. Nu iväg till rosenbad och ännu en intressant arbetsdag.

måndag, februari 11, 2008

Citat av Annika Falkengren



Hittade när jag gick igenom gamla tidningar i en bokhylla en stor intervju med Annika Falkengren, vd SEB, i Di Weekend som kom strax efter att hon tillträtt. Artikeln är helt fantastisk. Finns väldigt mycket bra citat. Jag håller helt med Annika om att det viktiga är varför man fattade ett visst beslut.

Flyttlådor



På fredag flyttar vi till ny lägenhet. Håller på och packar för fullt och lever just nu i en röra av flyttlådor och en röra av möbler och prylar. Svårt att hinna med allt denna vecka som jobbet, muf och massa kommunpolitik. Denna vecka är det sociala delegationen, utbildningsnämnd och stadsdelsnämnd plus lite förmöten. Får se till att det blir "95 procent aktion, 5 % diskussion".

Let's Dance



Eskil Erlandsson (c), jordbruksminister tror jag skulle vara som klippt och skuren för Let's Dance. Centerpartister ska ju vara bra på styrdans och gilla att dansa, han är trevlig och tror att han skulle gå hem i rutan. Får ta upp det med hans stab :)

Tydligen var Hillary Clinton önske kandidaten i amerikanska let's dance.

söndag, februari 10, 2008

Nu vänder det

Moderaterna stiger i oppinionsmätningarna. Jag är säker på att det bara är början. Vi kommer vinna valet 2010 och fortsätta driva en politik som gör Sverige bättre. Det är så skoj att få vara med om den förändring som sker i partiet.

Förberedelser

Ikväll ska jag förbereda veckan och läsa handlingar dels inför beredningarna på jobbet imorgon och sociala delegationen på tisdag och utbildningsnämnden och stadsdelsnämnden på torsdag. Blir mycket kommunpolitik denna vecka. Jag skall också hinna packa och flytta i helgen.

Stoppa gatuvåldet!



Var i eftermiddag med Bea på Stoppa gatuvåldet seminariet i Stadshuset. Ett imponerande program med olika seminarium med forskare, tidigare kriminella, politiker, föräldrar, poliser. Bea blev utfrågad av moderator Annika Dopping och svarade mycket bra på frågorna. Kronprinsessan Viktoria var en av de inbjudna gästerna och kom som vanligt tillsammans med Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Se nyheterna ikväll. Bea var med i Aktuell nu klockan 18 och skall vara med i Rapport 19.30. Man kunde även skymta mig bakom Bea och Kronprinsessan i aktuellt inslaget. Farmor tyckte det var mycket skoj att jag var med och att jag satt nära kronprinsessan *ler*.

I love Europe




Christer Sjögren sjöng i melodifestsivalen "I love Europe". Fantastiskt! Moderaterna släppte i fredags en rapport som heter "Mer Sverige i Europa". Vet inte om jag gillar titeln påminner mig lite för mycket om en organisation jag jobbade för som hade alldeles för mycket pengar och anställde personer som inte ens visste vad de pratade om i EMU valet. Vi moderater vet däremot vad vi vill med EU och detta kan du läsa mer om i rapporten.

Tror vi får ta och bjuda in Christer Sjögren till valupptakten inför upptakten till Europaparlamentsvalet nästa år.

Kulturpolitik


FS kollegan linda norberg pratar kulturpolitik. Kanske en framtida kulturminister :-)? Muf behöver fler tjejer som linda.

På väg till sörmland


Jag och linda norberg åkte halv nio till nyköping. Vi åker miljövänligt i min miljöbil. Alla måste ta sitt ansvar för miljön!

Muf sörmland


Är på muf sörmlands stämma. Sörmland är också ett av mina fadder distrikt i förbundsstyrelsen. Ett mycket bra distrikt med mycket bra verksamhet.

Carl


Är stilig i sin nya kostym. Nu ska han prata miljöpolitik på stämman.

lördag, februari 09, 2008

Festivalen


Min favorit lista:

Snyggast kläder var Velvets

Coolast var Amy Diamond som bara är 15 år gammal (vi behöver fler 15 åriga tjejer som vågar ta för sig)

Bäst röst hade Sussi

Bäst titel hade Christer Sjögrens låt "I love Europe" :) Helt otroligt!

McCain


Intressant artikel i newsweek om mcCain. Nu sitter jag på tåget tillbaka till stockholm. Försöker läsa men en ett åring i vagnen som är trött och skriker något fruktansvärt så får nog bli en film istället.

Viktigt


Äganderätt är oerhört viktigt.

Angelica


Debatterar miljö och global uppvärmning. Mycket duktig och intelligent tjej!